DTC vecht zich in beginfase langs technisch TVV

geplaatst op: 04-11-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Jelle ten Dam, Jesse Oortman (Lars Arens), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld, Ruben Arends, Wout Potijk, Jelco Nijhuis, Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk

Net als de laatste weken begon DTC fel aan de wedstrijd. De duels werden goed aangegaan en TVV wist niet wat het aan moest met de bezoekers. Al in de vierde minuut legde scheidsrechter Geerdink de bal op de penaltystip. Uit een corner kon Tebbe de bal richting doel koppen, maar deze werd door een veldspeler van TVV met de hand van de lijn gehaald. Olde Keizer ging achter de bal staan en schoot kalm de 0-1 binnen.

Vlak na de openingstreffer was er ook het eerste gevaar van de thuisploeg. Jelle ten Dam miste zijn onderschepping, maar de spits van TVV schoot de bal in de handen van DTC-keeper Visschedijk. De wedstrijd ging op en neer, maar het was DTC dat binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong kwam. Tebbe wist de bal knap mee te nemen en was de defensie van TVV te snel af. Oog in oog met de keeper maakte hij geen fout.

Het verdere verloop van de eerste helft was matig. Het werd steeds slordiger en aan het einde van de eerste periode werd TVV wat gevaarlijker. Tot grote kansen kwam de thuisploeg echter niet. Het grootste gevaar was nog van DTC. Olde Keizer kon de bal meegeven aan Tebbe, maar zijn schot met links vloog over.

Na rust leek TVV scherper te zijn. De thuisploeg creëerde wat kansjes, maar telkens was Visschedijk de sta in de weg. Ook DTC werd gevaarlijk: via een snelle uitbraak werd Tebbe vrij voor het doel gezet, maar de grensrechter van TVV vlagde voor buitenspel.

Halverwege de tweede helft werd het wat feller op het veld. TVV kwam niet verder dan een paar afstandschoten, die door Visschedijk eenvoudig konden worden gekeerd. Een kwartier voor tijd legde arbiter Geerdink de bal wederom op de stip. Scholte Lubberink maakte een overtreding op het randje van de zestienmeter, maar Geerdink wees resoluut naar de penaltystip. Visschedijk wist de goed ingeschoten penalty echter katachtig te keren, waardoor de marge twee bleef.

Nog geen minuut later weer gevaar van TVV. Een speler wist de bal met een omhaal richting het DTC-doel te krijgen, maar zag zijn poging op de lat uiteenspatten. Na deze kans probeerde DTC de wedstrijd rustig uit te spelen. Het werd onvriendelijker op het veld en scheidsrechter Geerdink zag zich genoodzaakt een aantal kaarten te geven aan de thuisploeg.

Verder dan een paar ongevaarlijke afstandschoten kwam TVV niet meer. Een goede overwinning van DTC, dat beter aan de wedstrijd begon en meteen het verschil wist te maken. Man of the Match was Jordi Visschedijk, die er met de gestopte penalty voor zorgde dat TVV niet terug kon komen in de wedstrijd. Door het verlies van De Lutte tegen AVC Heracles is de koppositie nu in handen van DTC.

Volgende week zondag heeft DTC een vrije dag. Eerstvolgende wedstrijd is op 18 november om 14:00, in Lattrop tegen Manderveen.