DTC knokt zich terug in wedstrijd en pakt verdiend punt tegen Heracles

geplaatst op: 08-04-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Jelle ten Dam, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Harm Heerink), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Rutger Hof, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk

Onder een aangenaam lentezonnetje trapten Heracles en DTC '07 zondagmiddag af op een erg hobbelig veld in Almelo. DTC nam meteen het initiatief en speelde goed combinatievoetbal ondanks de lastige omstandigheden. Al na een paar minuten kon Olde Keizer de bal op de borst aannemen in de buurt van het doel, maar zijn schot miste kracht en richting. Niet veel later kwam DTC weer door de Almelose defensie. Roel Potijk zette goed voor en Olde Keizer kon vlakbij het doel intikken, maar de keeper wist de bal knap te keren.

Heracles kwam niet tot fatsoenlijke kansen in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Dit was mede de verdienste van de uitploeg, die goed positiespel op de mat legde. Een volgende aanval via de rechterkant van het veld leverde weer gevaar op voor het Heracles-doel. Olde Keizer gaf de bal voor op een inlopende Tebbe, maar die zag zijn poging op de lat belanden. Ook Heracles werd vlak voor het rustsignaal voor het eerst gevaarlijk. Een goede voorzet werd door de spits op de borst aangenomen, maar hij nam teveel tijd waardoor zijn inzet via een DTC-been naast het doel viel.

DTC probeerde nog voor rust de score te openen, maar had daarbij niet het geluk aan zijn zijde. Na een goede aanval over meerdere schijven kwam Olde Keizer in gevaarlijke positie aan de bal, maar zijn schot vloog door toedoen van een 'polletje' hoog over. Ook Roel Potijk kreeg de kans om de score te openen, maar zijn schot vloog recht op de keeper af. Zo gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in, DTC vergat zichzelf te belonen.

Ook na rust was DTC de betere ploeg. Een snoeihard afstandsschot van Hesselink werd door de keeper gepareerd. Toch was het Heracles dat vanuit het niets op voorsprong kwam. Dom balverlies op het middenveld bij DTC zorgde ervoor de een Heracles-speler vrij voor DTC-keeper Visschedijk op kon duiken. Zijn inzet werd in eerste instantie knap gestopt door Visschedijk, maar de doelman kon alleen maar toekijken hoe de rebound door een Heracles-spits in het doel werd geschoven.

Na dit gelukkige doelpunt voor Heracles nam het niveau bij DTC af. Het spel werd onrustiger en van goed combinatievoetbal was even geen sprake meer. Vanuit een ingooi werd het zelfs 2-0 voor Heracles. De bal viel simpel voor de voeten van een aanvaller, die de bal via de benen van Visschedijk in het doel werkte.

Ondanks deze tweede tik voor DTC ging de ploeg gepassioneerd op zoek naar de aansluitingstreffer. Olde Keizer werd diep gestuurd, maar zijn schot vloog voorlangs. Ook Tebbe kreeg een kans om de bal op doel van Heracles te schieten, maar de uitstekend keepende doelman van Heracles bracht wederom redding.

Tien minuten voor tijd was er nog steeds de comfortabele 2-0 voorsprong voor Heracles, maar DTC deed er alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Rustig werd er gezocht naar een opening in de Heracles-defensie en uiteindelijk werd die opening ook gevonden. Tebbe brak aan de rechterkant van het veld door de verdediging van de thuisploeg en zijn voorzet belandde voor de voeten van Olde Keizer. De spits zag zijn poging gekeerd worden door de keeper van Heracles, maar in de rebound was het Nijhuis die de spanning weer terugbracht in de wedstrijd: 2-1.

Vol overtuiging ging DTC op zoek naar de gelijkmaker. Een ingooi viel gevaarlijk in het strafschopgebied van de thuisploeg en werd door veel mensen gemist. Nijhuis was de meest oplettende: hij tikte knap de meer dan terechte gelijkmaker tegen de touwen.  Met nog een aantal minuten op de klok kon DTC er nog met de volle buit vandoor gaan, want de spelers van Heracles leken uitgeput.

Toch was het laatste moment van de wedstrijd voor de thuisploeg. Een vleugelaanvaller probeerde Groeneveld te omspelen, maar voordat hij de bal had bereikt was deze een halve meter over de zijlijn gerold. Waar DTC met het hoofd al bij de naderende ingooi was, ging het spel echter gewoon verder omdat de grensrechter van Heracles zijn vlag omlaag hield. Een schandalige beslissing, maar profiteren deed de thuisploeg niet. Een voorzet kon door een speler van dichtbij in het DTC-doel worden getikt, maar Visschedijk reageerde katachtig en wist een tegentreffer te voorkomen.

DTC zocht nog wel naar de derde treffer, maar het bleef bij een gelijkspel. Man of the Match was Jelco Nijhuis, die DTC met twee doelpunten weer naast Heracles bracht. Aanstaande zondag weer een thuiswedstrijd voor DTC: in Lattrop wordt er om 14:00 uur afgetrapt tegen Fleringen, dat afgelopen speelronde knap met 4-2 wist te winnen van La Prèmiere.