DTC verliest onnodig van SVV '91

geplaatst op: 22-04-2019

Opstelling DTC '07: Jamie Brunninkhuis; Rik Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Wout Groeneveld), Rutger Hof; Lars Arens (Harm Heerink), Mark Hesselink, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Nick Huusken)

Na de overwinning op Phenix stond voor DTC de thuiswedstrijd tegen SVV '91 op het programma. Het was warm op Sportpark Tilligte en DTC leek het beste met de omstandigheden om te gaan. De thuisploeg domineerde, maar grote kansen creëerde de ploeg niet. SVV werd vooral vanuit de tegenstoot gevaarlijk, maar een schot van een aanvaller werd door DTC-keeper Brunninkhuis (die de geblesseerde Visschedijk verving) gepakt.

Halverwege de eerste helft was er de eerste grote kans voor DTC. Tebbe speelde zich knap vrij aan de rechterkant van het veld en gaf voor op Roel Potijk. Die had de bal voor het intikken, maar kreeg er zijn voet niet goed tegen waardoor de SVV-keeper kon keren. Ook een voorzet van Arens leverde een aantal minuten later gevaar op, maar Nijhuis kopte de bal via de bovenkant van de lat over het doel van SVV.

DTC vergat zichzelf in deze fase van de wedstrijd te belonen. Tebbe kreeg een schietkans randje zestien, maar zijn inzet vloog net over. Niet veel later verscheen Olde Keizer na een goede ingooi van Tebbe voor het doel van de uitploeg. De keeper kwam echter goed uit zijn doel en was net eerder bij de bal.

Vlak voor rust leek DTC alsnog de voorsprong te pakken: een vrije trap van Scholte Lubberink werd door Tebbe achter het standbeen langs richting doel getikt, maar wederom was de keeper een sta in de weg. Zo gingen de teams dus met een 0-0 tussenstand rusten, een stand waarmee DTC absoluut niet tevreden mocht zijn.

Meteen na rust probeerde DTC de draad weer op te pakken. Een schot van Arens wordt door de keeper gekeerd. Ook Nijhuis speelde zich niet veel later knap vrij, maar zijn inzet vloog over. De keeper van SVV had weinig ballen klem, maar DTC profiteerde niet. Het spel was bij vlagen veel te onrustig, de bal werd vaak niet lang in de ploeg gehouden. SVV beperkte zich tot verdedigen in de hoop gevaarlijk te worden uit de counter.

Na zestig minuten spelen leek de 1-0 op het scorebord te komen. Een goede bal van Scholte Lubberink zorgde ervoor dat Tebbe op volle snelheid naar het doel van de gasten kon. Hij passeerde de keeper, maar hij kreeg de bal vervolgens niet in het doel. Olde Keizer kon een paar minuten later richting het doel van SVV, maar de keeper kwam goed uit en raakte met gestrekt been de bal. Scheidsrechter Wiegerink liet doorspelen.

Tien minuten voor tijd was het SVV dat tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. De bal werd hoog in het strafschopgebied van DTC geschoten en keeper Brunninkhuis kon er niet bij. De bal vloog uiteindelijk over hem heen en werd binnen geschoten door een SVV-speler. Grensrechter Peters vlagde voor buitenspel, maar arbiter Wiegerink besloot het doelpunt toe te kennen.

DTC miste simpelweg teveel kansen om nog met een goed resultaat van het veld te stappen. Uit een hoekschop kopte Nijhuis de bal nog gevaarlijk richting het SVV-doel, maar vlak voor de lijn werd de bal weggewerkt. Een paar minuten voor tijd werd Tebbe nog weggestuurd in de diepte. Hij raakt de bal echter niet goed en invaller Heerink kon de afvallende bal richting doel schieten. Weer was de keeper een sta in de weg. Uit de daaropvolgende corner vliegt de bal uiteindelijk net over het doel van SVV.

Vlak voor tijd kreeg de uitploeg een penalty. Een spits passeerde Brunninkhuis, die hem aantikte. De aanvaller ging tegen het gras en Wiegerink kende een strafschop toe, die rustig binnen werd geschoten. Met nog enkele seconden te gaan kreeg ook DTC nog een strafschop na een handsbal van een SVV-speler. Olde Keizer schoot de bal tegen de touwen, maar de treffer kwam te laat voor de thuisploeg.

Een zure en onnodige nederlaag voor DTC. Zondag is er de kans op eerherstel, als de ploeg op bezoek gaat bij Manderveen. De aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.