Fleringen en DTC'07 delen de punten in slaapverwekkende wedstrijd

geplaatst op: 09-12-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (David Westerhof), Jesse Oortman, Rik Groeneveld, Jelle ten Dam; Ruben Arends, Roel Potijk (Pim Scholte Lubberink), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Rutger Hof

Op een koude, winderige dag namen Fleringen en DTC´07 het tegen elkaar op. In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig. Aan DTC-zijde kreeg Hof een kansje om uit te halen, maar zijn schot werd geblokt en was een makkelijke prooi voor de keeper van Fleringen.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Fleringen het spel steeds meer over. Toch was het aan de andere kant raak. Roel Potijk opende met een goede crosspass van links naar rechts. Olde Keizer kon de bal controleren en legde terug op randje zestien, waar Nijhuis de bal beheerst langs de keeper schoot.

Na het doelpunt gingen beide ploegen door waar ze gebleven waren. Er werd veel balverlies geleden en van combinatievoetbal was absoluut geen sprake. Het eerste gevaar van Fleringen kwam uit een corner. De bal werd richting doel gekopt, maar Arends kon de bal van de lijn halen en het gevaar was geweken.

Ongeveer tien minuten voor rust misschien wel het meest typische moment van de wedstrijd: een hoge bal van Fleringen viel over de verdediging van DTC. Groeneveld kon de bal terugspelen naar doelman Visschedijk, maar hij raakte de bal niet goed. Fleringen kon overnemen, maar ook zij hadden het vizier absoluut niet op scherp staan, waardoor deze gevaarlijke situatie niets opleverde.

Vlak voor rust nog een kansje voor Fleringen, na wederom een fout in de achterhoede bij DTC. Een Fleringen-back kon de bal voorgeven, maar het daaropvolgende schot vloog naast.

Ook na rust bleef het slordig van beide kanten. Fleringen leek wat scherper, maar wist niet gevaarlijk te worden. DTC leek daarentegen met de minuut slechter te gaan voetballen en kon de afvallende bal niet in de ploeg houden.

Pas een kwartier voor tijd was er het eerste gevaarlijke moment van de tweede helft. Een goede loopactie op links van Groeneveld zorgde ervoor dat hij de bal voor kon geven op Westerhof (die na langdurig blessureleed zijn rentree maakte), maar zijn schot vloog net naast het doel.

Waar DTC de kans op de 0-2 liet liggen, was het een paar minuten later aan de andere kant wel raak. Na een voorzet bleef de bal hangen in het strafschopgebied van DTC, waarna een Fleringen-speler de bal in het doel kon werken: 1-1.

Vlak voor tijd leek DTC de 1-2 te maken. Een goede bal van Hof zorgde ervoor dat Olde Keizer één op één kwam met de keeper. Hij tikte de bal knap over de doelman heen in het doel, maar de grensrechter van Fleringen probeerde de situatie te redden door af te vlaggen. Arbiter Wippo geloofde hem en floot voor buitenspel, een zeer curieus afgekeurd doelpunt.

Waar er in het eerste half uur van de tweede helft niet veel te beleven was, was de slotfase wel spannend. Een speler van Fleringen kreeg na een afvallende bal de kans richting doel te schieten, maar Scholte Lubberink kon de bal van de lijn halen. Aan de andere kant dacht Arens van binnen het strafschopgebied richting doel te kunnen schieten, maar hij werd van achteren aangetikt door een Fleringen-speler. Merkwaardig genoeg kwam er van scheidsrechter Wippo geen reactie.

De laatste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf links werd door de Fleringen-spits naar het doel geschoten, maar zijn inzet verdween net naast.

Een slechte wedstrijd met een aantal curieuze momenten, waar een winnaar niet op zijn plaats was geweest. Volgende week neemt DTC het op Sportpark Tilligte op tegen AVC Heracles. Aanvangstijd 14:00 uur.