Wedstrijdverslag DTC'07 1- Bornerbroek 1, zondag 19 november (4-1)

geplaatst op: 20-11-2017

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis (Harm Heerink), Jelle ten Dam, Mick Brunninkhuis, Ruben Arends (Mark Hesselink), Rense Kuipers, Rutger Hof (Boy Groeneveld), Jelco Nijhuis, Sam Tebbe en Ewout Olde Keizer

Op een zonnige late herfstmiddag werd in Lattrop afgetrapt tegen staartclub Bornerbroek. Het was een rommelige beginfase met veel balverlies en Bornerbroek dat regelmatig dreigend voor het doel van DTC verscheen.

Gaandeweg de eerste helft was DTC vaker op de helft van de tegenstander te vinden, maar het was Bornerbroek dat de score opende. De fel belaagde spits versloeg doelman Jordi Visschedijk van dichtbij: 0-1.

Na rust leek DTC herboren uit de kleedkamer te komen. De thuisploeg drong fel aan en het was een verdediger van Bornerbroek die de bal licht toucheerde na een vrije trap van Pim Scholte Lubberink, 1-1. Een minuut later stond het al 2-1. Jelco Nijhuis scoorde op aangeven van Rense Kuipers.

DTC drukte door en met succes. In de 57e minuut rondde Sam Tebbe een uitgespeelde kans af: 3-1.

DTC hield de tegenstander onder druk, waardoor die niet in zijn vertrouwde spel kon komen. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld. In de slotfase scoorde invaller Mark Hesselink nog de 4-1 uit een vrije trap van Rense Kuipers.

DTC besliste in een kwartier de wedstrijd en won verdiend. Jelco Nijhuis was 'man of the match'.

Komende zondag is er een uitwedstrijd in Langeveen.