Wedstrijdverslag DTC'07 - Langeveen, 15 mei 2018

geplaatst op: 16-05-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Harm Heerink, Mart Oude Luttikhuis, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Rik Groeneveld), Ruben Arends, Renze Kuipers, Jelco Nijhuis (Rutger Hof), David Westerhof (Kevin Lansink), Ewout Olde Keizer, Roel Potijk

Op deze lekkere zomeravond begonnen DTC en Langeveen voorzichtig aan de wedstrijd. Er werden veel fouten gemaakt en geen van beide teams wist een echte kans te produceren. Totdat Langeveen in de vijftiende minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De rechterspits schoot echter over. Even na deze kans moest keeper Jordi Visschedijk reddend optreden na een schot van de spits van Langeveen.

Uit de eerste de beste kans die DTC creëerde werd meteen gescoord. Renze Kuipers kreeg de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten en schoot knap in de linkerhoek: 1-0.

Direct na dit doelpunt liepen de gemoederen hoog op bij een speler van Langeveen. Een schandalige trap op de knieën van David Westerhof, terwijl de bal niet eens in de buurt was, werd door scheidsrechter Nijhuis bestraft met een directe rode kaart.

Pakweg tien minuten later richtte een andere speler van Langeveen zijn woede op de benen van David Westerhof. Zonder enige intentie om de bal te raken werd Westerhof van achter onderuit gekegeld. Leidsman Nijhuis twijfelde niet en trok nogmaals rood, waardoor Langeveen met negen spelers verder moest.

Na deze rode kaarten trok Langeveen zich massaal terug op eigen helft om de 1-0 achterstand te verdedigen. DTC nam het heft in handen, zonder echt gevaarlijk te worden. Ruststand 1-0.

Na rust trok Langeveen zich weer terug op eigen helft. DTC wist zich hier geen raad mee. Er werd erg slordig gevoetbald en kansen waren schaars. Totdat Rutger Hof in de 75e minuut vanaf eigen helft langs de rechterkant van het veld opstoomde en een voorzet gaf op Roel Potijk. Na een goede aanname schoof hij de bal beheerst langs de doelman van Langeveen: 2-0.

Na dit doelpunt was het verzet van de uitploeg gebroken. Een paar minuten later kreeg Pim Scholte Lubberink de bal voor zijn voeten na een goede actie van Ewout Olde Keizer. Hij schoot de bal vanaf de zestien knap in de linkeronderhoek en zette DTC op een 3-0 voorsprong.

DTC speelde na de 3-0 de wedstrijd uit en moest oppassen voor blessures tegen de fel spelende spelers van Langeveen. Ruben Arends liep zich de longen uit het lijf op het middenveld en is dan ook 'man of the match'.

Aanstaande zondag wordt er om 14:00 afgetrapt in Enschede tegen TVV.