Wedstrijdverslag DTC'07 - Langeveen, zaterdag 27 oktober 2018 (4-0)

geplaatst op: 28-10-2018

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Rik Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Jesse Oortman, Rutger Hof, Ruben Arends, Wout Potijk (Jelle ten Dam), Jelco Nijhuis, Roel Potijk, Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer

Op zaterdagmiddag namen DTC'07 en Langeveen het tegen elkaar op in Tilligte. Net als voorgaande wedstrijden schoot DTC uit de startblokken. Een goede steekpass van Wout Potijk zette de defensie van Langeveen totaal op het verkeerde been. Ewout Olde Keizer kon volledig vrij richting de keeper en schoot knap raak in de korte hoek: 1-0.

Langeveen kwam totaal niet aan voetballen toe en DTC probeerde de voorsprong verder uit te bouwen. Een goede eindpass ontbrak echter bij de thuisploeg. Toch werd de voorsprong in de twintigste minuut verdubbeld. Sam Tebbe jaagde goed door op de verdediging van Langeveen, waardoor hij de bal kon veroveren. Zijn goede pass werd door Ewout Olde Keizer op waarde geschat. Oog in oog met de keeper maakte hij wederom geen fout: 2-0.

Niet veel later was er alweer de volgende kans voor de thuisploeg.  Een corner viel gevaarlijk voor de voeten van Roel Potijk, maar die raakte de bal niet goed. De keeper van Langeveen kon redding brengen. DTC was veel sterker dan Langeveen, dat werkelijk niets kon creëren op de helft van DTC.

Vlak voor rust kwam DTC op 3-0. Wout Potijk verstuurde weer een geweldige bal vanaf het middenveld, de defensie van Langeveen stond op het verkeerde been. Sam Tebbe kwam vrij voor de keeper en ook hij had geen enkel probleem om de bal tegen de touwen te werken. Niet veel later kreeg Ewout Olde Keizer nog een mogelijkheid om te schieten van buiten het strafschopgebied, zijn schot vloog echter over. Het was dat DTC in de passing soms nog iets te slordig was, anders had de score in de eerste helft nog hoger uit kunnen vallen.

Ook na rust kwam DTC erg scherp voor de dag. Wout Potijk werd door Sam Tebbe vrij voor het doel van Langeveen gezet, maar de snel uitgekomen keeper wist de 4-0 te voorkomen. Een paar minuten later bereikte Wout Potijk met een goede pass Rutger Hof, maar het schot van de rechtsback vloog naast.

De eerste kleine mogelijkheid voor Langeveen was er tien minuten na rust. Een afstandsschot vanuit kansrijke positie vloog een paar meter over het doel van DTC-keeper Jordi Visschedijk. Een paar minuten later viel de bal gevaarlijk na een vrije trap van Langeveen, maar ook nu werd de bal wild over geschoten.

Halverwege de tweede helft stuurde Sam Tebbe Ewout Olde Keizer weg met een goede pass achter de laatste linie van Langeveen. De bal werd koeltjes in het doel geschoten, doelpunt nummer drie voor Olde Keizer: 4-0.

Met dat doelpunt was de wedstrijd écht beslist. Er waren nog een paar dreigende momenten voor het doel van Langeveen, maar een doelpunt leverde het niet meer op. Jesse Oortman, die verdedigend een uitstekende wedstrijd speelde, kwam net tekort om de 5-0 te maken. Vlak voor tijd een smet op een voor de rest erg sportieve wedstrijd: een Langeveen-speler uitte zijn frustratie met een gigantische schop op de benen van Pim Scholte Lubberink. Scheidsrechter Volmer besloot het incident af te doen met een gele kaart.

Een goede prestatie van DTC'07 tegen een onthutsend zwak Langeveen, dat geen enkele honderd procent kans wist te creëren. Man of the Match was Ewout Olde Keizer, die met drie doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning. Volgende week speelt DTC'07 om 14:00 op het Wethouder Horstman sportpark tegen TVV.