Wedstrijdverslag DTC - Het Centrum (0-3), 29 april

geplaatst op: 01-05-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Pim Scholte Lubberink, Mart Oude Luttikhuis, Kevin Lansink, Harm Heerink (Mick Brunninkhuis), Ruben Arends, Rense Kuipers (Wout Groeneveld), Sam Tebbe, Roel Potijk, Ewout Olde Keizer, David Westerhof

Pupil van de week Tijmen scoorde fraai in de linkerhoek. DTC probeerde dat voorbeeld te volgen en zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Ewout Olde Keizer miste voor open doel op aangeven van David Westerhof. En dat was nog maar een van de vele kansen die werden gemist. Bovendien had DTC de scheidsrechter niet mee. Twee overtredingen binnen de 16 meter werden achteloos door de scheidsrechter van dienst weggewoven, terwijl die toch minimaal een strafschop hadden moeten opleveren.

Daar stond welgeteld één kans van Het Centrum tegenover. En die werd feilloos afgerond: 0-1.

Na dat doelpunt kwam Het Centrum wat beter in de wedstrijd, maar het bleef met name voor DTC het festival van de gemiste kansen. Ruststand 0-1.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. DTC dat met steeds minder vertrouwen het doel van de tegenstander bestookte en Het Centrum dat de eerste de beste kans benutte: 0-2.

Gaandeweg de tweede helft viel de overtuiging bij DTC steeds meer weg. Het was de Enschedese tegenstander die profiteerde: 0-3, tevens eindstand.

Moraal van het verhaal: je kunt zoveel beter zijn dan je tegenstander, als je de kansen niet benut ga je alsnog de boot in. Pim Scholte Lubberink was met zijn niet aflatende inzet ‘man of the match’.

Op 9 mei speelt DTC in Lattrop tegen hekkensluiter Manderveen.