Wedstrijdverslag DTC- Phenix, zondag 24 september 2017 (1-2)

geplaatst op: 25-09-2017

Opstelling: Jordi Visschedijk, Mart Oude Luttikhuis, Wout Potijk, Jelle ten Dam, Mick Brunninkhuis, Ruben Arends (Cas Bruns), Gijs Groeneveld, Rense Kuipers, Rutger Hof (Ewout Olde Keizer), Sam Tebbe, David Westerhof

Na een geslaagde oefencampagne, met onder meer bekerwinst op vierdeklasser RSC Rossum, stond de eerste echte competitiewedstrijd op het programma, in Lattrop tegen Phenix uit Enschede. Slordig uitverdedigen zorgde tot drie keer toe bijna voor de 0-1 voor Phenix, maar de tegenstander had het vizier nog niet op scherp staan.

DTC was gewaarschuwd na deze beginfase en ging feller de duels aan. Dat hielp inderdaad, maar doelrijpe kansen bleven tot de rust uit: ruststand 0-0.

Direct na rust kreeg DTC loon naar werken. Rutger Hof versloeg de doelman en tekende 1-0 aan. Dom balverlies op het middenveld enkele minuten later zorgde ervoor dat Phenix weer op gelijke hoogte kwam. Vrij voor de doelman werd de kans routineus verzilverd.

Daarna probeerden de Enschedeërs door te drukken, misten twee 100% kansen maar kwamen toch op voorsprong vanuit een vrije trap, die in derde instantie het doel werd ingewerkt.

DTC ging achterin 1 op 1 spelen en probeerde de gelijkmaker te forceren. Phenix schakelde over op countervoetbal en wat gedoseerd tijdrekken en speelde op routine de wedstrijd uit. Het resultaat: een onnodige 1-2 nederlaag. Doelman Jordi Visschedijk pakte een paar moeilijke ballen en werd ‘man of the match’.

Komende zondag in Weerselo tegen UD moet het beter en vooral slimmer.