Wedstrijdverslag DTC - Vosta 2-3, zondag 25 maart 2018

geplaatst op: 26-03-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Rense Kuipers, Mart Oude Luttikhuis, Harm Heerink (Jesse Oortman/Mark Hesselink), Jelle ten Dam, Ruben Arends, Roel Potijk, Jelco Nijhuis, Rutger Hof (Kevin Lansink), Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe

In Lattrop werd afgetrapt tegen subtopper Vosta. In een gelijk opgaande beginfase miste Ewout Olde Keizer een riante kans vrij voor de doelman op aangeven van Rense Kuipers. Maar Vosta nam het heft in handen, miste eerst nog enkele kansen. Maar in de 25e minuut werd een verdedigingsfout DTC fataal. Van dichtbij verdween de bal het doel in. Om een minuut later gevolgd te worden door een tweede doelpunt. Een vrije trap van Vosta werd door de vrijstaande rechterspits opnieuw van dichtbij ingeschoten. DTC probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar bleef steken bij goede bedoelingen. Ruststand 0-2.

In de tweede helft startte DTC furieus, zocht opnieuw naar de aansluitingstreffer maar vond die niet. Een doelpunt van Vosta in de 58e minuut leek de wedstrijd op slot te gooien. Een hoekschop van rechts werd doeltreffend afgerond: 0-3.

Vosta liet de teugels vieren en na een snelle counter redde Ewout Olde Keizer de eer op aangeven van Sam Tebbe: 1-3. DTC veerde op, zette opnieuw aan en werd steeds feller in de duels. Kort voor tijd scoorde Roel Potijk zelfs 2-3. Vosta probeerde door wat tijdrekken de overwinning over de streep te trekken en slaagde daar ook in.

DTC toonde veerkracht na een matig eerste uur, maar het was helaas niet voldoende voor een punt. Ruben Arends was ‘man of the match’.

Eerste paasdag speelt DTC uit tegen Bornebroek. Dan moeten er maar weer eens punten worden gehaald.