Wedstrijdverslag Heracles - DTC, zondag 18 maart (4-1)

geplaatst op: 19-03-2018

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk, Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink (Kevin Lansink), Mart Oude Luttikhuis (Mark Hesselink), Jelle ten Dam, Ruben Arends, Mick Brunninkhuis (Jesse Oortman), Rense Kuipers, Jelco Nijhuis, Rutger Hof, Sam Tebbe

In een ijskoud en winderig Almelo werd afgetrapt tegen Heracles. Beide ploegen startten behoedzaam, moesten wennen aan de moeilijke omstandigheden en kwamen nauwelijks aan kansen toe. Tot Sam Tebbe opkwam over rechts en van 40 meter de bal achter de kansloze keeper in het doel werkte. Misschien met wat hulp van de wind, maar hoe dan ook een schitterend doelpunt.

Na de 0-1 bleef DTC druk zetten. Dat gaf Heracles ruimte voor de counter, maar DTC bleef, ook na een slotoffensief van de Almeloers, tot de rust overeind.

In het begin van de 2e helft kopte invaller Mark Hesselink net over. DTC wilde de wedstrijd met een tweede doelpunt op slot schieten, maar kreeg het deksel op de neus. Door blessures van Mart Oude Luttikhuis en Pim Scholte Lubberink viel het centrale verdedigingsduo van DTC weg. Het was Heracles die van de geboden ruimte dankbaar gebruik maakte en de gelijkmaker binnen schoot: 1-1.

Na de gelijkmaker zette Heracles aan. En wist uitstekend te profiteren van verdedigingsfouten van DTC. De 2-1 en 3-1 volgden snel na elkaar. De 4-1 in de slotfase was voor het doelsaldo. Een ruime overwinning voor Heracles, die vooral in de tweede helft tot stand kwam. Jelco Nijhuis was ‘man of the match’.

Komende zondag speelt DTC in Lattrop tegen Vosta.