Effectiever DSVD wint wederom van DTC

geplaatst op: 21-04-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Daan Groener (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Mick Fox), Rik Groeneveld; Wout Groeneveld, Lars Arens, Mark Hesselink, Niels Wessels (Nick Huusken); Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof).

DEURNINGEN - Voor de tweede keer in kort tijd stonden DSVD en DTC '07 tegenover elkaar. Tien dagen geleden wist DSVD op Sportpark Lattrop met 1-3 te winnen. De ploeg uit Deurningen lijkt veilig voor de nacompetitie om degradatie en kan redelijk vrij uit voetballen. DTC staat na de overwinning van Heeten op de zaterdagavond op de laatste plaats.

De beginfase was vrij tam. Beide teams deelden wat speldenprikjes uit en DTC was wellicht iets de bovenliggende partij, tot kansen leidde dat nog niet. Sterker, de eerste echte doelpoging kwam van DSVD, maar Tristan Bergman wist het schot te keren. Daarna ook een aardige actie van David Westerhof en ook zijn schot werd gekeerd door de keeper. Uit de hoekschop die volgde was DTC dichtbij een doelpunt, maar een inzet van Tebbe ging tegen de paal.

Op slag van rust pakte DSVD de voorsprong. Op de rand van buitenspel ontsnapte een aanvaller van DSVD en hij bracht de bal laag voor het doel. Rik Groeneveld probeerde de bal weg te werken, maar hij werkte de bal ongelukkig in eigen doel, 1-0. Dat was tevens de ruststand. In de tweede helft ging DTC op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans was echter voor DSVD. Een aanvaller kon richting het doel lopen maar werd nog genoeg gehinderd waardoor hij de bal in de korte hoek hoog over schoot.

Tien minuten later vond DTC waar het zo naarstig naar op zoek was. Sam Tebbe had een fraaie actie in huis en werd binnen het zestienmetergebied neergelegd. De scheidsrechter gaf een strafschop en daar ging Tebbe zelf achter staan. Hij faalde niet en bracht de stand op 1-1. DTC hoopte daarna de volle buit te pakken. DSVD leunde achterover en probeerde om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Ruim tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een aanvaller kwam oog in oog met Bergman en schoof de bal door de benen van de doelman heen, 2-1.

In de slotfase zette DTC alles op alles om alsnog met minimaal een punt naar huis te gaan. Pim Scholte Lubberink kreeg nog een kansrijke vrije trap, maar schoot deze over. In de tegenstoot kreeg DSVD nog een grote mogelijkheid, maar een schot van dichtbij ging net voorlangs. Doelman Bergman ging nog naar voren bij een aantal hoekschoppen, maar ook hij wist het net niet te vinden. Nick Huusken was met een fraaie volley nog het dichtstbij, maar het bleef bij 2-1.

Zo verloor DTC wederom van DSVD. Tien dagen geleden deden persoonlijke fouten DTC de das om, vandaag was DSVD net wat effectiever. Mark Hesselink werd 'Man of the Match'. Volgende week is het Super Sunday bij DTC. Op Sportpark Tilligte speelt DTC tegen kampioen MVV '29. De aftrap is om 14:00.